Прем”єра опери “Наталка Полтавка”

Доброю традицією стала творча співпраця академічного симфонічного оркестру обласної філармонії імені Іри Маланюк з кафедрою виконавського мистецтва Прикарпатського Національного Університету імені Василя Стефаника

Два роки тому було здійснено постановку опери Семена Гулака- Артемовського «Запорожець за Дунаєм».

24 червня 2021 року, у нас відбулася ще одна прем’єра: постановка опери українського композитора Миколи Лисенка «Наталка Полтавка» за однойменною п’єсою Івана Котляревського, яку ми репрезентували у форматі повноцінної оперної вистави.

Прем’єра була запланована ще у минулому році, але через пандемію, довелося перенести подію. Роботу над постановкою було розпочато у 2019-му.

Активну участь у створенні спектаклю брала Народна артистка України, професорка Кафедра сценічного мистецтва і хореографії Навчально- наукового інституту мистецтв Прикарпатський Національний Університет Імені Василя Стефаника – Христина Фіцалович. На превеликий жаль, не встигла побачити завершену постановку на сцені… 18 серпня минулого року Христина Павлівна пішла від нас у кращий світ. Але ми віримо, що сьогодні душею вона з нами.

Щиро дякуємо молодому режисерові-постановнику Івану Тимківу, який зумів втілити творчий задум і, зрештою, з успіхом дебютував у постановці оперної вистави!

А з ним, під чітким керівництвом диригента-постановника Сергія Черняка, провідного концертмейстера Вікторії Яковійчук дебютували також наші юні таланти:

Клас заслуженого діяча мистецтв України, доцента кафедри виконавського мистецтва Михайла Стефанюка:

Наталка – Надія Мартинів (студентка 3 курсу, д.ф.н))

Петро – Юрій Привика (студент 3 курсу, д.ф.н)

Возний – Андрій Маковей (студент 2 курсу, д.ф.н)

Терпелиха – Анастасія Михайлів (студентка  2 курсу, д.ф.н)

Микола – Ігор Юзьків (студент 4 курсу, д.ф.н.)

Клас кандидата мистецтвознавства, доцента кафедри виконавського мистецтва  Світлани Вишневської:

Виборний – Микола Дідоха (студент 3 курсу, д.ф.н.)

 

Щиро вдячні за допомогу та підтримку на сцені балетній групі кафедри сценічного мистецтва і хореографії та їх художньому керівникові Юрію Скобелю.